Sunday, December 12, 2010

Cara Apply Tukar Kos

Exam aku dah habis.Agak terkejut bila aku jawab tanpa tinggal blank paper.Menjawab tanpa stress dan pakai ilmu masa matematik matriks dulu.Jawab tapi konfem salah.hoho.Aku keluar 1jam awal.Semangat nak cari jalan macammana cara apply tukar kos.

Aku ada member yang baru tukar kos awal sem hari tu.Nak tanya dia tapi hold lah dulu.Aku plan nak tanya si razwan yg aku jumpa dalam blog pasal tukar kos hari tu.Profile fb razwan aku dah jumpa tapi fb aku tak boleh message orang.bugg!!!Nak tak nak aku tanya member aku yang dah tukar kos macam mana flow die.

Tulis surat permohonan tukar kos kepada Penonlong Pendaftar SKR (alamat cari la kat website UM), melalui dekan dengan sokongan ketua jabatan. kena dapatkan cop & tandatangan sokongan daripada dekan dan ketua jabatan.

Lepas tu proceed pegi SKR.

SKR akan uruskan dengan fakulti mana yang nak mintak tukar tu.

Selalunya urusan SKR dengan fakulti baru tu lambat, so kalo nak rasa secure, pegi sendiri jumpa dekan fakulti baru tu, bagi surat, dan mintak sokongan terus.

Nanti SKR akan meeting dgn HEP akademil + dekan dua-dua fakulti, masa tu lah baru ye akan decide, permohonan mu diterima atau ditolak. tapi kalo dah 2 dekan dapat sokongan, xde masalah.

Cuma untuk dapatkan sokongan daripada dekan tu, kena nyatakan sebab-sebab yang kukuh. esp dah tahun 3.

kalo ada dokumen pape, mmg kuat lah hujah.

dan bagitau jugak knape nak amik kos baru tu, sertakan dokumen2 yg berkaitan, ie kelayakan mu, result spm, muet, matriks.


Fuyh.Macam susah.Tapi member aku dah janji nak tolong carikan soft copy surat menyurat tukar kos dia.Senang sikit kerja.Tapi yang bab sokongan2 dekan tu aku rasa cam perah otak jugak.Apa hujah aku nak bagi nanti..Adoii.

40 comments:

  1. mcm mn nak apply surat tukar course kat jpa? blh share x? email kat email sy anneeatsmuffin@yahoo.com. :) terima kasih.

    ReplyDelete
  2. hey ~
    i do really need ur help, im just wondering bout this course changing thing,
    which one should i do first, settle everything with jpa or my unversity?
    having some confusion ~
    and if u dont mind to share the sample letter,
    kindly email it to me, please?
    shizyntoz@yahoo.com
    thnx dear :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam
    mohon saudari tolong upload contoh surat rasmi utk pertukaran course boleh?

    ReplyDelete
  5. hi,mohon share surat saudari boleh? janackycynthia@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. kalo mse asasi amik len...tp kos yg nk amik mse degree len,kne buat surat jgk ke???
    kalo muet pown band 3 je??

    ReplyDelete
  7. salam, boleh saudari share contoh surat rasmi tu? saya pon ingat nak tukar kos.

    dee_purplelily@yahoo.com

    atau

    dee_shukri@hotmail.com

    ReplyDelete
  8. salam.. awk please share surat tu.. saya pun nk tkar kos ugk.. saya takut x dapat follow course yang saya dapat.. saya harap awk dapat tolong saya.. email: aeiqim@gmail.com

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. salam.. bolehkan saudari share surat itu untuk saya.. saya pun nak tukar kos jaga :)
    email: nursyuhada359@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Salam.. Boleh tak share cth surat penukaran kos saudari/a tu? Thanks. Share di adibahkamar@gmail.com atau nuradibahk18@gmail.com

    ReplyDelete
  12. salam... boleh tak saudari share surat tu dgn saya untuk dijadikan rujukan? saya mmg betul2 nak tukar kos ni. thank you byk2.
    email : cresendopianist@yahoo.com / crescendopianist@me.com

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. salam....bole x saudari share cnth srat tu dgn sya....sy mmg nk tkar kos n sy mmg amat memerlukannya... thanks a lot :)
    email: liyana.kashim@gmail.com

    ReplyDelete
  15. salam,, thanx for ur information^^ but iwas juz wondering if u could share contoh surat tuka kos tuhh ,, email--> sundlove12@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Email sy Surat tukar kos blh x ? Tp sy nk stay fakulti sama kos lain , sama jugak ke procedure? Email sy nisa5834@gmail.com tq

    ReplyDelete
  17. Email sy Surat tukar kos blh x ? Tp sy nk stay fakulti sama kos lain , sama jugak ke procedure? Email sy nisa5834@gmail.com tq

    ReplyDelete
  18. boleh x saudari share surat tuka kos pada saya? email sy aini_hazel@yahoo.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  19. Assalam.. Lepas baca entry ni rasa macam pintu harapan dah terbuka. Boleh ke saudari share surat tukar kos tu. Saya sgt3 memerlukan.. Terima kasih

    ReplyDelete
  20. hello sis..if you don't can you send me the sample letter..it will be really helpful for me..my email id is sarveshslyg@gmail.com

    thank you so much..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Salam. Bolleh x saudari kongsikan soft copy surat nak tukar kos di sonyhana7@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  23. salam saudari, saya bercadang utk buat pertukaran course di UM, kalau x keberatan, mohon share and emailkan soft copy surat utk tukar course boleh? email : nadiahbasir@yahoo.com **p/s:veryurgent THANK YOUUU (:

    ReplyDelete
  24. salam saudari, saya bercadang utk buat pertukaran course di UM, kalau x keberatan, mohon share and emailkan soft copy surat utk tukar course boleh? email : nadiahbasir@yahoo.com **p/s:veryurgent THANK YOUUU (:

    ReplyDelete
  25. salam saudari, kalau x keberatan, mohon sharekan soft copy surat pertukaran kos di nadiahbasir@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. salam saudari, kalau x keberatan, mohon sharekan soft copy surat pertukaran kos di nadiahbasir@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. salam saudari, sy pn nk mohon sharekn soft copy surat pertukaran kos kpd adlinabintimohdrafi@gmail.com ,saya jika bole memang berminat hendak tukar kos..segala bantuan dr saudari amat saya hargai Thanks

    ReplyDelete
  28. salam saudari, sy pn nk mohon sharekn soft copy surat pertukaran kos kpd adlinabintimohdrafi@gmail.com ,saya jika bole memang berminat hendak tukar kos..segala bantuan dr saudari amat saya hargai Thanks

    ReplyDelete
  29. salam saudari, sy pn nk mohon sharekn soft copy surat pertukaran kos kpd adlinabintimohdrafi@gmail.com ,saya jika bole memang berminat hendak tukar kos..segala bantuan dr saudari amat saya hargai Thanks

    ReplyDelete
  30. salam saudari, sy pn nk mohon sharekn soft copy surat pertukaran kos kpd asri.syed@yahoo.com ,saya jika bole memang berminat hendak tukar kos..segala bantuan dr saudari amat saya hargai Thanks

    ReplyDelete
  31. Hi. I'm about to change my course and I'll be admitting on this September. I hope you can share the letter to me. Email me at reeanazulkefli@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Hi sis. Nak minta tolong email soft copy surat tu kepada saya di aarfanasuha@gmail.com thank you sis 😊

    ReplyDelete
  33. Salam sis. Saya pun nk softcopy surat pertukaran tu. Boleh email to imannadrah98@gmail.com. thank you sis

    ReplyDelete
  34. Assalam. Klau tak keberatan sy nk softcopy surat pertukaran tu boleh? Email ke mashitah79@gmail.com. Tq sis

    ReplyDelete
  35. Hi boleh share surat pertukaran kos tu kepada saya juga tq

    ReplyDelete
  36. Share surat pertukaran kos. Email-khairiahkamarulzaman@gmail.com terima kasih

    ReplyDelete
  37. Share surat pertukaran kos. Email-khairiahkamarulzaman@gmail.com terima kasih

    ReplyDelete
  38. share surat per tukaran kos
    Email : shazanaafiqah.sa@gmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  39. share surat per tukaran kos
    email: miszaziatul@gmail.com
    maseh

    ReplyDelete