Wednesday, December 8, 2010

Tukar Kos Masih Dapat JPA tak?

Walaupun seorang student yg looser,aku belajar engineering dapat sponsor dari JPA.RM5400 satu sem.Banyak la tu.Aku dah lama nak tukar kos.Tapi orang kata kalau tukar kos biasiswa ditarik balik.Lagi teruk kena saman lagi pasal melanggar perjanjian biasiswa JPA.

Aku kalau tak dapat JPA insyaAllah tak ada masalah kot.Bukan aku anak orang kaya.Tapi aku ada buat part time job yang boleh sara hidup aku sendiri.At least buat masa sekarang.Tapi kalau part kena saman tu yang tak tahan.Cerita ni dibuktikan lagi bila ada seorang customer aku ni,adik dia belajar engineering di Jepun.Tahun 3 nak tukar pergi sastera.Dia kata kena bayar balik kat JPA sebab tukar kos.

Semalam aku terasa nak google.aku type

tukar kos jpa

Jumpa satu blog mamat ni.Dia nak tukar kos.Dia pun under JPA.Dia sama universiti dengan aku pulak tu.What a relief.Dia lagi berani.Pergi call JPA terus tanya macam mana.Rupanya bila tukar kos JPA tak saman pun.Ada surat sokongan dari universiti, biasiswa JPA masih boleh diteruskan.Itu entry post dia bulan 4.Tengok yang terbaru,dia sudah berjaya tukar kos yang dia minat.Fuhh..Alhamdulillah.

Langkah aku seterusnya.Contact lelaki ini tanya macam mana flow tukar kos and JPA things. Tapi pape pun,aku ada paper last hari ni.Signal System.Boleh cakap paper confirm fail lah.

hopefully ini last paper aku ambik as engineering student.

5 comments:

  1. assalamualaikum :)
    boleh saya tanya, kenapa sarimah x jadi tukar kos? actually, saya pon tengah fikir nak tukar kos ke tak wpon da setahun dalam kos ni..huhu

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.
    bolehkah emel kepada saya contoh surat yg nak bagi kat JPA? dan benda2 lain yg diperlukan oleh pihak JPA sekiranya saya bertukar kursus.. saya pn terfikir nak tukar kursus juga ni... TQ :)

    ReplyDelete
  3. boleh tolong saya...nk contact awk camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tolong beri surat permohonan tu tak? hilmikhairuddin64@gmail.com

      Delete
  4. Boleh saya contact awak?? Tlg saya :'((

    ReplyDelete